Котешко здраве

Котешката Тоалетна – Порази Миризмата

Коте, което не харесва тоалетната си и иска да излезе
Коте, което очевидно не харесва тоалетната си

Има много причини, поради които можете да заобичате котенцата: те са сладки, пухкави и палави. A грижите, които всяка котка изисква са минимални. Вашият домашен любимец ще се грижи ежедневно за своя тоалет, запазвайки кожата и козината си хубава и чиста, и дискретно ще посещава котешката тоалетна.

Въпреки това, тоалетната изисква и своите грижи. По-долу ще ви предложим някои полезни съвети за побеждаване на миризмата, идваща от котешката тоалетна.

Ако вашата котка е започнала да използва странни места за тоалетна, може би имате проблем. В статията „Защо котката ми уринира върху всичко“ ще научите повече по темата.

Котешката тоалетна и как да поразим миризмата, идваща от нея?

Ние обичаме нашите домашни любимци, но почистването след тях може да бъде наистина скучна работа. Да, особено когато става въпрос за нежелани миризми.

За да победите неприятни миризми, идващи от котешката тоалетна, по-долу в статията сме ви приготвили наръчки с няколко трика. Надяваме се да ви бъдем полезни.

Почистване

Най-добрият начин да победите миризмите от котешката тоалетна, е само да я поддържате чиста.

Чистете ежедневно котешките фекалии и подменяйте постелката максимум на седмица. За да си улесните работата, опитайте се да подреждате тоалетната в купчинки.

Вентилация

Съхранявайте тоалетната на пухчовците в район с добра вентилация.

Ако я поставите в резервна баня, дръжте вентилатора да работи постоянно.

Продукти

Изборът на правилните продукти може да окаже огромен ефект върху миризмата.

Някои котки имат специфични предпочитания, когато става въпрос за стилове в кутията и типовете постелки, така че следете котешкия си приятел, за да видите дали той харесва или не определени неща.

Растения

Растенията помагат за филтрирането на въздуха и могат да придадат на дома ви свеж и уютен вид. Просто не забравяйте да вземете нетоксични растения, които са безопасни за вашата котка. Бостънските папрати, паяковите растения и африканските виолетки са добри възможности.

Дезодоранти

Сега можете да намерите доста различни продукти, специално създадени за тоалетната на пухчовците, като прахове и спрейове.

Поръсването на сода бикарбонат в тоалетната също може да ви помогне да избегнете лошата миризма идваща от котешката тоалетна.

Освежители / ароматизатори на въздуха

Ароматизаторите за въздух също могат да помогнат да се избегнат неприятните миризми, идващи от котешката тоалетна.

Потърсете продукти, които всъщност разрушават молекулите на аромата, вместо просто да ги маскират със силни парфюми.

Ако току що сте си осиновили котенце, ще трябва да се заемете с изграждането на хигиенните му навици. В статията „Научете Котенцето да Използва Тоалетна“ ще намерите нужната информация.

Храна

Храната на вашият котешки приятел също ще повлияе на миризмата. Макар че прахообразното помещение на котката вероятно никога няма да мирише на цветя, екстремните неприятни миризми могат да бъдат признак за лошо хранене и / или медицински проблеми.

Попитайте вашия ветеринар за повече информация.

Как да се преборим лошата миризма от котешката тоалетна?
Как да се преборим с лошата миризма от котешката тоалетна

Никой не харесва лошата миризма, идваща от тоалетна. А можете ли да си представите че вие сте този, който трябваше да използва тази тоалетна? Не е чудно, че проучванията са установили, че поне 10% от котките спират да използват тоалетната си в даден момент.

Разбира се, че може да има медицински или поведенчески причини за този проблем. Но имайте предвид, че честата причина вашият косматко да не използва тоалетната си, е че тя е мръсна и неподдържана.

Share on Facebook Share on Tweeter Pin on Pinterest

Вашият коментар