Любопитни котешки факти

15 Неща, Които Ядосаната Котка би Казала – част 2

По-долу в статията ще намерите продължение на останалите 8 неща, които вашата ядосана котка би ви казала, ако можеше да говори.

8. „Ние, котките, нямаме проблеми с (нашата) голота“

Котка, която носи халат
Котка с халат

Хората са изпълнени с желанието да носят шапки, вратовръзки, рокли и други дрехи. Но какво се очаква от нас да направим, когато вие искате да приличаме на вас…?

Мразим да се чувстваме заградени или приковани, и макар че можете да ни уловите да мачкаме с лапи един от вашите пуловери, тряба да знаете, че ние просто се наслаждаваме на текстурата на плетивото. И естествено това не означава, че искаме да го носим.

Ако искате да научите повече можете да прочетете и „Защо Котките Мачкат с Лапички“

Ние не се нуждаем от дрехи: нашата козина съдържат до 130 000 косми на квадратен инч.

Забавен факт: Знаете ли, че площта на една котка, ако включите цялата й козина, е приблизително същата като повърхността на маса за пинг-понг? Интересно нали?

9. „Престани да обвиняваш козината ми за алергиите си“

Жена, имаща алергична реакция от котка
Жена, имаща алергична реакция от котка

Защо толкова много хора са алергични към нас? А вие виждали ли сте, котки които да са алергични към хора? Не, нали?

Но това, което всъщност причинява вашите кихане и кашлица, е устойчив и свръх протеин, който се намира в котешка кожа, наречена „Fel d 1.“ И съжаляваме, че трябва да го съобщим на хората, които са закупили т.н. „хипоалергенна“ котка, но такава порода не съществува. Някои породи произвеждат по-малко Fel d 1 от други, но всички котки притежава този хормон.

Забавен факт: Има сведения, че алергиите към котки са два пъти по-чести от алергиите към кучета.

10. „Вашият дом е пълен с примамливи кабели, но започвате да ми е карате, когато ги дъвча. Това е несправедливо! „

Котка, която се забавлява с кабели
Котка, която се забавлява с кабели

Повечето от нас, котките обичат да усещат между зъбите си вкуса и дъвкането на електрическите кабели. Ето защо трябва добре да ги защитите от нас.

Поставете онези, които не използвате зад мебелите и покрийте остатъка с покривки за кабели (можете да ги намерите в магазините за домашни любимци). Можете също да опитате да поставите ябълков оцет (котките ненавиждат този вкус). Ако котката ви продължава да дъвче кабели дори след като сте използвали ябълковия оцет най-добре я заведете при ветеринар. Така ще изключите всякакви проблеми със зъбите.

11. „Ние наистина бихме искаме да откриете друго животно, което да демонизирате!“

А дали черната котка всъщност не носи щастие?
А дали черната котка всъщност не носи щастие?

„Ако черна котка пресече пътя ви, ще имате лош късмет. „

„Не оставяйте котка около спящото бебе; ще изсмуче дъха на бебето.“

„Котките са предпочитаният спътник на вещици и злодеи. „

Отне ни векове, за да докажем и издигнем котките над цялата тази негативна (и просто невярна) публичност. Спрете да разпространявате тези лъжи.

12. „Ние сме ранобудници, така че свикнете с това“

Мяукане на зазоряване – време, в което вероятно се опитвате да поспите още малко, преди да се развани алармата – ето това е редовният ни номер. А нашите циркадни ритми се изместват със сезоните, точно както вашите. Когато дните станат по-дълги и птиците и катериците стават по-рано, ние също го правим.

Котки, които "пеят" в синхрон
Котки, които „пеят“ в синхрон

Можеш да ни нахраниш, за да спрем да мяукаме, но знаеш, че това ще стимулира повече поведението ни. Ако сте сериозни относно обуздаването на ранните ни събуждащи разговори, започнете с инсталирането на тъмни щори или пердета във вашата спалня, така че слънцето да не ни събуди. След това се придържайте към строгите часове на хранене: веднъж сутрин и веднъж малко преди да си легнете (за да се опитате да забавите глад).

И накрая, бъдете търпеливи: Опитвате се да промените хиляди години (ако не и повече) на вкорененото поведение на котки. Може да се наложи и да приемете с поражението.

13. „Когато спрем, претъркулим се и останем легнали по гръб, обикновено това не е случайно „

Пухкаво котенце, което лежи по гръб
Пухкаво котенце

Погледнете времето и местоположението на нашите лудории за улики и ще разберете защо го правим. Най-често бихме искали да кажем „Хей погледни ме- това е стратегия.“

Случва ли се, когато сте на телефона си? На компютъра ви? Когато си обуваш обувките преди да излезеш от вкъщи?

Не забравяйте, че вие всеки ден се срещате с много хора. Но, повечето от нас котки, не. Затова хората, които живеят с нас, трябва да бъдат щедри към нас и да ни даряват с повече внимание.

14. „Когато мяукаме непрекъснато, това може да е нашият вик за помощ „

Неспокойна котка
Неспокойна котка

Някои породи котки, като ориенталски късокосмести или сиамски, са по-бъбриви от други. Но ако котката ви започне доста да бърбори, тя може да е болна. Затова е хубаво да я заведете ветеринар.

И все пак, може да има друга, по-малко зловеща причина за множеството ни мяукания: а именно, внимание. Вие, хора, измислихте обширното обобщение, че всички котки обичат да са сами и нямат нужда от внимание. Грешка! Разбира се, ние се нуждаем от нашето спокойствие и уединение, но ние обичаме компанията, особено ако не сте си били цял ден вкъщи.

15. „Когато ходим до тоалетна извън предназначените места, ние просто се отвръщаме от мръсната ни котешка тоалетна“

Котка, която е в тоалетната
Котка и тоалетната

Ако имаме инфекция на пикочните пътища (ИМП), често имаме проблеми да стигнем навреме до тоалетната ни. За да разберете дали е този или някакъв друг биологичен проблем е причината, ни заедете на ветеринар.

И ако инфекция на пикочните пътища не е проблема, може би е тоалетната. Ние, котките, харесваме нашата котешка тоалетна да бъде като косата на Белослава: чиста и изобилна. Моля, почиствайте тоалетната и сменяйте постелката ни редовно. Благодарим!

Котките доста често са придвидими когато става въпрос за техните нужди. Това е така и го осъзнаваме когато сме закъсняли с 20 минути да им дадем вечерята. Те ще ви уведомят, когато са гладни или ако искат внимание, но какво още биха ни казали нашите котки, ако биха могли да изразят по-сложни нужди и идеи?

Share on Facebook Share on Tweeter Pin on Pinterest

Вашият коментар