Любопитни котешки факти

15 неща, Които Ядосаната Котка би Казала

Искате ли да имате тайно ръководство за разбиране както  езика, така  и поведението на котката ви? По-долу в статията ще ви разкрием 15 неща, които ядосаната ви котка ако можеше да говори, би ви казала.

1. „Моля, не ме безпокойте, докато си вземам дрямка на вашият лаптоп или клавиатура“

Котка, която обича да спи върху лаптоп
Спяща котка върху лаптоп

Вие, хората, говорите и говорите за това колко много работа имате на компютъра си, събуждате ни  и  ни избутвате, но ние знаем какво наистина планирате да правите с компютъра си: гледайте видеоклипове на котки?! Странно, нали?

Вие, хората не разбирате ли, че котките трябва да получават средно от 12 до 16 часа сън на ден, или ние  просто ще сме безполезни и безсилни да правам каквото и да било? Също така, нашите деликатни котешки тела се нуждаят от топлинатата на вашия компютър: Нашата идеална температура е 38 /39градус

Ако искате да научите повече може да прочетете и „Защо Котките Спят Толкова Много?“.

2. „Спри да ме снимаш (аз не съм Ким Кардашян)“

Вие, хората, не можете да спрете да правите снимки с вашите телефони, когато сме наоколо. Дори прибягвате до подли тактики като използвате нашите забавни играчки, за да привлечете вниманието ни. Но, естествено, ги пуснете веднага щом се обърнем. Това е жестоко.

Сърдита котка, която очаква всеки момент да я снимат
Сърдита котка, която очаква всеки момент да я снимат

Ако ние, котките, ви позволим да ни направите някоя снимка, най-малкото, което можете да направите, е да ни предоставите в замяна малко време за игра – или нека карикатурата на котка от видеоклиповете ви забавлява вместо това.

Има едно нещо, за което не трябва да се тревожите, когато става въпрос за фотографията: вградените фотоапарати не увреждат очите на котките. Но те често ще произвеждат призрачен блясък, причинен от слой от ултра-отразяващи клетки в очите на котките, който ни помага да виждаме при слаба светлина.

Котката ви ще използва този поглед, за да ви даде ясно да разберете, че са тайно ядосани на вас, заедно с останалите 13 други неща, които котките правят, когато ги вбесявате.

3. „Долу ръцете от коремчето ми! Окей?!“

Предполагате, че когато ви покажем нашите стомаси, сме приятелски настроени? Да, в някои случаи това е нормално поведение за нас, котките, което означава, че сме  приятелски предразположени.

Котка, която не обича да я галят по коремчето
Котка, която не обича да я галят по коремчето

Но в други моменти е точно обратното – това е котешки език за „Вие искате да се биете? Еми, търсите си го.

Демонстрирането на корема е защитен ход, с което показваме на потенциалните врагове, че всичките ни крайници и нокти са грундирани и готови да преминат в режим на атака.И има една друга, обща причина, с която се перчим с нашите стомахчета: просто се опитваме да се простираме и разтягаме.

4. „Аз съм просто котка… Остави ме да си драскам на спокойствие.“

Котешки нокти
Котешки нокти

За да не достигнем рекордите на Гинес за най-дълги нокти, ние, котките, трябва да ги поддържаме. Едно от нормалните поведения на котката е да си точим ноктите върху всяка повърхност, която видим. По този начин ние си помагаме да премахнем ненужната част от ноктите.

Има две други важни обяснения, които ни разобличават защо правим това. Първо: ние го правим, за да отбележим нашата територия (имаме ароматни жлези на нашите лапи – колко е готино това?) Второто: обичаме да се простираме и разтягаме (как мислите, че ще останем толкова грациозни?).

За съжаление, когато диванът или килимът ни се превърне в любимо място за драскане, някои от вас бързо бяга към нас. Ние ви молим да не го правите.

Вместо това ни дайте една чудесна за драскване повърхност (може да се наложи да експериментирате с различни модели, докато не намерите този, който харесваме). Може да го разтрийте с малко коча билка, както и да ни дайте лакомства, когато го използваме.

Ако искате да научите повече може да прочетете и „Как да Спрем Разрушителното Котешко Драскане“.

5. „Напълно съм способна да се къпя сама. Благодаря!“

Котка, вземаща си баня
Котка, вземаща си баня

Котките се раждат в комплект с основните инструменти, спомагащи за техния тоалет: лапи, груб, бодлив език и слюнка.

Но въпреки че мразим да се мокрим с вода, трябва да сме сигурни, че имаме достатъчно, за да пием, особено ако храната ни е суха храна (консервирана храна е около 78 процента вода).

Независимо от това, което ядат, винаги предоставяйте на котката си отделна купа за вода и я сменяйте и почиствайте ежедневно.

Ако искате да начите повече за котешкият език може да прочетет и „Тайните на котешкият език“.

6. „Не изпадайте в паника, когато ви донеса мъртви животни или насекоми като „подарък“ „

Котка, която е хванала мишка
Котка и улова й

Това поведение има няколко причини.

Може да имитираме това, което нашите мама котки са правили за нас, когато сме били малки. Или пък всеки ден когато напълваш нашите купички с храна, и тъй като ние сме благодарни, връщаме услугата.

Или пък можем да хванем, да речем, повече щурци, отколкото можем да консумираме, така че си помислехме, че може да харесате остатъците. И накрая, бихме могли да ви дадем своя улов, за да ни помогнете да го съхраним за по-късно.

Подобно на драскването, „даряването“ на такива подаръци е естествено котешко поведение .

7. „Когато мяукам, значи искам да ви кажа нещо конкретно, но когато в отговор вие започнете да мяукате… повярвайте, не говорите котешки език.“

Котка, която мяукайки общува със собственика си
Мяу

Учените са идентифицирали повече от дузина различни видове маукания, всеки със свой собствен смисъл. Като цяло, котенцата използват мяукането, за да общуват с майките си, но порасналите котки ги използват само за да общуват с хората.

Ние използваме съскане, ръмжене, писъци и други звуци, за да си поговорим помежду си. Когато мяукате към нас, ние разпознаваме само гласа ви и нищо повече.

За никого не е новина, че котките са странни същества. Тези космати, четириноги косматковци завзеха нашите домове и интернет забавните клипове. Те се ближат по цял ден, издават странни звуци и спят по 16 часа на ден.

Ежедневните им навици са достатъчно причудливи, но има някои по-малко известни факти за котките, които със сигурност ще ви учудят и накарат да се замислите.

Готови ли сте да продължите нови изненадващи факти за вашата котка? Прочетете продължението на останалите 8 неща, които вашата ядосана котка би ви казала, ако можеше да говори.

Share on Facebook Share on Tweeter Pin on Pinterest

Вашият коментар