Поведение на котките

Запознанството на Две Котки

Първата среща между две котки

Някога замислялили сте се да си вземете втора котка? Честито! Разбира се вашата първа котка няма да бъде никак развалнувана да разбере, че си има нов съквартирант. Нашите котешки приятели могат да бъдат много ревниви един към друг. По-долу в статията ще откриете няколко ключови и успешни похвата как можете да запознаете две котки.

Ако все още не сте решили каква котка да си осиновите, надяваме се да сме да получите отговори на въпросите си в „Каква котка да си осиновя“.

Етап 1: Разделяне

Когато за първи път доведете новия си котешки приятел вкъщи, може да го настаните в тиха и усамотена стая с храна, играчки, лакомства, котешка тоалетна и легло. Така преразположена, котката ще се отпусне и почувства комфортно. Естествено, няма да отнеме много време на първото коте, за да разбере, че в къщата има още едно коте. Вероятно и двете ще прекарват много време в надушване на вратата. Дайте на котките храна и лакомства близо до вратата. Това ще им помогне да се научат да свързват ароматите на другата с положителни неща.

Етап 2: Официалното запознанство

Когато и двете ви котки изглежда са приели присъствието една на друга, време е за официалното запознанство. Това е много важен ден! Първите впечатления са доста важни за котенцата. Вземи в стаята новия си домашен любимец, поставен в котешката му чанта. Нека вашите космати приятели се доближат, видят и помиришат един друг. Отначало може да видите някакво съскане и ръмжене, но това трябва да намалява постепенно. Когато котките ви изглеждат спокойни, можете да вдигнете козирката на котешката чанта и да ги „запознаете“.

Етап 3: Облекчаване на напрежението

Котките обикновено не харесват промяната. Може да отнеме до една година, докато вашите домашни любимци наистина станат приятели. В началото те могат да ръмжат или да съскат един друг. Ако те действително се бият, ще трябва да ги разделяте. Оставете на котките си играчки, лакомства, които да използват заедно. Двойните сесии за игра също могат да помогнат. През повечето време котенцата поне ще се научат да се толерират един друг. Имайте предвид, че котките често се борят, когато чувстват, че трябва да се конкурират с ресурси. Уверете се, че сте осигурили отделна храна и тоалетна. Не забравяйте да предложите на вашите котешки приятели разнообразни играчки, с които да играят, както и удобни легла, от които да избират. Не на последно място, объръщайте едно и също внимание и на двата си домашни любимци.

Share on Facebook Share on Tweeter Pin on Pinterest

Вашият коментар